Schoolorkest

Muziekles
De lessen ‘algemene muzikale vorming’ heeft De Schutkampen uitbesteed aan de muziekschool van Stalman Music Services uit Smilde, die aan de leerlingen van de groepen 4 de cursus muziekoriëntatie aanbiedt.

Docente Gabriëlle Vos-de Graaf verzorgt wekelijks de muzieklessen en maakt de kinderen vertrouwd met allerlei aspecten van de muziek in het algemeen. Spelenderwijs worden muzikale eigenschappen van de leerling ontwikkeld. Maat, ritme, melodie, notenschrift, dynamiek van de muziek, het komt allemaal aan bod. Daarnaast neemt het zelf musiceren op de blokfluit een belangrijke plaats in. In de lessen maken de leerlingen ook kennis met allerlei blaas-, snaar-, toets- en slagwerkinstrumenten, waarvan ze sommige zelf kunnen uitproberen.

Schoolorkest
Alle leerlingen van de klassen 5 t/m 8 die een muziekinstrument bespelen, kunnen deelnemen aan het schoolorkest, dat ook één keer per week oefent. Van keyboard tot blokfluit, van trompet tot gitaar, alle instrumenten kunnen meedoen. Samenspelen (en dus ook samenwerken) is natuurlijk geweldig! Tegen het einde van het schooljaar sluiten we af met een concert, samen met muziekvereniging Oranje Nassau uit Smilde.