Hoofdluis

24 januari 2018

Wist u dat:

We alle kinderen na elke vakantie controleren op hoofdluis en/of neten?

Daar een groep van luizenouders voor is, die worden aangestuurd door de luizencoördinatoren?

Dat dat Anoeska van Dalen en Jolanda Moes zijn?

We in de afgelopen maanden 1x keer luisvrij zijn geweest?

We dat graag vaker willen zijn?

We daar uw hulp bij nodig hebben?

Kammen de beste manier is om dat gekriebel te lijf te gaan?

U ziet het: helaas hebben wij ook regelmatig te maken met hoofdluis. Hoofdluizen zijn onschadelijke beestjes die vooral veel jeuk veroorzaken maar niets te maken hebben met hygiëne. Het hebben van luizen is vooral erg vervelend en ongemakkelijk. Daarom willen wij dit onderwerp opnieuw onder uw aandacht brengen. Bij dit bericht zit een bijlage, waar u kunt lezen wat u kunt doen als er hoofdluis en/of neten zijn gevonden bij uw kind.  Heel handig! Veel adviezen uit het verleden zijn achterhaald, zo is gebleken. Wilt u daarom die nieuwe praktische handleiding goed doorlezen?

We hebben ‘m ook op de website gezet, samen met het vernieuwde luizenprotocol. Hierin kunt u lezen wat er van school, luizenmoeders en ouders thuis verwacht wordt t.a.v. de bestrijding van hoofdluis. Als school zijn we in deze erg afhankelijk van hoe het thuis aangepakt wordt. We hopen dan ook dat u ons wilt helpen om ons kindcentrum luisvrij te maken!! Mocht u vragen hebben, dan kunt u terecht bij een van beide luizencoördinatoren.

Met vriendelijke groet,

Gea van Kempen

Of klik hier voor meer informatie.