Kinderdagopvang

Veilig, vertrouwd, uitdagend en leuk!
Binnen Kindcentrum De Schutkampen bieden wij in een veilige omgeving, vertrouwde kinderdagopvang voor kinderen van 0 tot 4 jaar.

In een eigen knusse groepsruimte met aparte buitenruimte verzorgen onze vaste pedagogisch medewerkers op professionele wijze de kinderdagopvang, vijf dagen in de week van 7 tot 19 uur.

Onze kijk op kinderopvang

• Ieder kind is uniek en heeft z’n eigen ritme nodig om zich plezierig te voelen.

• Wij hanteren daarom voor de jongere kinderen het ritme van thuis.

• Voor de peuters werken we met vaste dagprogramma’s en rituelen, die voor herkenning en veiligheid zorgen.

• Onze pedagogisch medewerkers zijn niet alleen ervaren op het gebied van de verzorging en opvang van kinderen, maar ook geschoold in de ontwikkeling van jonge kinderen.

• Ons aanbod is er op gericht om kinderen van alle leeftijden uitdaging en plezier te bieden, zodat ze zich prettig voelen en zich kunnen ontwikkelen.

• Kinderen spelen op de groep met leeftijdsgenootjes en zijn op dezelfde plek als eventuele oudere broertjes/zusjes.

• Dat is makkelijk voor ouders en fijn voor de kinderen.

Ons aanbod op De Schutkampen

• We werken met Uk en Puk, een landelijk ontwikkeld activiteitenprogramma voor baby’s en peuters.

• Daarnaast organiseren we voor de peuters dagelijks ‘Peuterpret’, activiteiten op het gebied van natuur, spel, muziek, gym, creatief, koken en meer!

• We gaan iedere dag naar buiten, lekker spelen, wandelen en de natuur ontdekken.

• Buiten slapen blijkt voor kinderen heel gezond te zijn, wij hebben speciale slaaphuisjes waarin dat kan.

• Als de kinderen bijna vier worden en ook op De Schutkampen naar school gaan, maken we in overleg met de ouders individuele wenafsprakenmet de leerkracht van de groep.

• Sommige kinderen zijn er aan toe om al wat eerder eens met de kleuters mee te doen, dat kan!

• Voor andere kleuters is groep 1 nog wel eens vermoeiend of druk, dan kunnen ze in overleg ook nog best eens een keertje ‘spelen’ op de vertrouwde groep van het kinderdagverblijf.

• Zeer binnenkort informeren we de ouders via een digitaal ouderportal over de belevenissen van de kinderen op De Schutkampen.