Groep 8b

Welkom op de groepspagina van groep 8b

In groep 8 zitten 28 kinderen, 12 meisjes en 16 jongens

Op maandag, dinsdag en vrijdag is meester Jan in de klas en op woensdag en donderdag juf Esther. ‘s Morgens lezen we tot 10 voor 9 en op maandagmiddag gaan we naar de bieb in de school. Op maandag en vrijdag hebben we gym van meester Jan. Op dinsdag en donderdag krijgen wij huiswerk dan moet je je map mee en je agenda en die moet je niet vergeten…

Wij doen mee met ‘Jouw School, Mijn School’. Wij gaan met de groep naar 2 middelbare scholen namelijk Lariks en Salland, die zijn allebei van Vincent van Gogh. Door de bezoekjes aan deze scholen wennen we een beetje aan de brugklas. Iedere donderdagmiddag is er typecursus op school, dan doen we een paar oefeningen en dan legt de type juf ook wat uit. We hebben ook huiswerk dan moeten we naar www.gigakids.nl en daar kunnen we oefeningen thuis doen. Je kunt ook spelletjes doen om typen te leren. We krijgen in groep 8 een schoolmusical en daar moeten we heel lang voor oefenen en die komt aan het einde van het jaar. Elk jaar krijgt groep 8 lessen in de EHBO. Dat zijn heel belangrijke lessen. Misschien kunnen we dan andere mensen in nood helpen.  Als we op kamp gaan, doen we ook altijd een bonte avond. Dan mag je bijvoorbeeld een toneelstukje doen, zingen, playbacken en dansen. Het minder leuke deel van kamp is corvee.

Hartelijke groeten namens 8b,

Carlijn en Nina