Groep 2a

Hallo allemaal!

Algemeen
Onze groep 2a  bestaat uit 24 leerlingen waarvan 11 jongens en 13 meisjes. Op maandag en dinsdag  staat juf Ania Wiering voor de groep. Op woensdagmorgen, donderdag en vrijdag juf Ella Beukema.

In de klas
We beginnen op maandag, woensdag en vrijdag in de kring. Op de dinsdag- en donderdagmorgen mogen de kinderen bij binnenkomst aan de tafels uit de kast kiezen. Ook de computer wordt hier bij betrokken. Dinsdag en donderdag behandelen we een verhaal uit de bijbel. We zingen dagelijks liedjes, maar ook de dagen van de week, de kleuren en de cijfers oefenen we spelenderwijs.
We hebben  dit jaar zes thema's uit kleuterplein gekozen, aangevuld met eigen thema's. Iedere twee weken leren de kinderen een nieuwe letter. De kinderen kunnen in de letterhoek allerlei opdrachtjes maken rondom de letter van de week. We gebruiken de takentoren om kinderen zelfstandig te leren kiezen en te laten plannen. De kinderen moeten twee werkjes per week doen, 1 bij juf Ania en 1 bij juf Ella.

Gym
Op woensdagmorgen hebben de kinderen gym. Het zou fijn zijn als de kinderen in ieder geval een paar gymschoenen (liefst zonder veters) op school hebben liggen. Gymkleren mogen naar eigen inzicht, wat het kind prettig vindt.

Vrijdagmorgen

Op de vrijdagmorgen mogen de ouders van 08.20 uur- 08.30 uur een kijkje nemen in de klas. Gezellig de werkjes bekijken die de kinderen gemaakt hebben of gewoon even kletsen en rondneuzen. Verder is het de bedoeling dat de ouders afscheid nemen bij de deur zodat de kinderen rustig in de klas hun plekje op kunnen zoeken. De kinderen mogen op vrijdag ook  eigen speelgoed meenemen.

Verjaardag
Als er een kind jarig is dan mogen de ouders rond 10.00 uur in de klas komen en samen met hun kind de verjaardag vieren. Hierna mag de jarige met twee hulpjes de klassen rond. De kinderen gaan alleen bij de andere kleutergroepen langs en meester Bas. Hierna mag de verjaardagskaart en de traktatie in de keuken  worden gelegd. De andere leerkrachten plakken dan een sticker op de kaart. Aan het eind van de dag of de volgende morgen mag de kaart weer worden opgehaald.

Als er iets is of als er vragen zijn dan horen wij het graag!

Juf Ella en juf Ania