Groep 1a

Welkom op de groepspagina van groep 1a
Dit schooljaar starten we met 9 kleuters, waarvan 7 meisjes en 2 jongens.

Groep 1 gaat twee hele dagen naar school, nl. de maandag en donderdag. De overige dagen: woensdag, dinsdag en vrijdag alleen ‘s morgens.

De schooltijden zijn ‘s morgens van 8.30 tot 12.00 uur en ’s middags van 13.15 tot 15.15 uur, op woensdag gaan we tot 12.15 uur naar school.
De kinderen worden aan het eind van de morgen of middag door de leerkracht naar de straat gebracht. Op maandag, dinsdagmorgen staat juf Thija voor de groep en juf Marian op woensdagmorgen, donderdag en vrijdagmorgen.

In de groep
Wij beginnen in de kring. Allereerst benoemen we de dag. We doen dit aan de hand van kleuren, elke dag heeft een andere kleur. De dagen hangen in kaartvorm in het lokaal.
Zo is maandag de rode dag, dinsdag de gele, woensdag de blauwe, donderdag de oranje en vrijdag de groene dag. De zaterdag is de zwarte en de zondag de witte dag.

Ook bespreken we wat we die dag gaan doen. Dit gebeurt aan de hand van dagritmekaarten. Hier kunnen de kinderen zien wat we die morgen of middag gaan doen.

Elke week en soms 2 weken staat er een Bijbelverhaal centraal. We gebruiken hierbij vaak de kijkbijbel. Ook leren we er regelmatig een lied bij. We beginnen de morgen met een gebed, soms gesproken soms gezongen, en het zingen van Bijbelse liedjes. Ook sluiten we de dag af met een gezongen gebed. Op maandag staat de spaarpot op tafel. We sparen voor leerlingen van onze partnerschool in Kafountine, Senegal.

Op donderdagmiddag kijken we naar de belevenissen van Moffel en Piertje in Koekeloere.

Werken en spelen
We maken gebruik van een takentoren. De kinderen kunnen zelf bepalen d.m.v. deze toren waar ze aan willen deelnemen door hun eigen dop (magneetje voorzien van hun foto) bij een activiteit te plaatsen.

Wij werken met de methode Kleuterplein, er wordt gewerkt rond thema’s.

Alle ontwikkelingsgebieden komen spelenderwijs aan de orde zoals taal, rekenen, fijne en grove motoriek en muziek.

Elke dag spelen de kleuters buiten, indien het weer het toelaat. We hebben gym op maandagmiddag. Dit kan zijn groot materiaal, een spelles of kleutergym. Op school is regel dat de kinderen gym schoenen aan hebben. De schoenen moeten voorzien zijn van klittenband of elastiek. Deze schoenen blijven op school, graag in een klein tasje en voorzien van naam van uw kind.

Bij de ingang van het lokaal kunt u lezen waar we over werken, zingen of vertellen of welke bijzonderheden die week plaatsvinden.

We maken 1 werkje per week. Vrijdag voor schooltijd kunt u deze werkjes bekijken.

Op dinsdag en donderdag morgen beginnen we met de inloop. We starten aan de tafel met materiaal uit de kast. Tijdens deze inloop is het de bedoeling dat de kinderen zelfstandig aan het werk zijn.

De kinderen mogen op vrijdag speelgoed van huis mee naar school nemen (speelgoeddag). Liever geen speelgoed dat uit te kleine onderdelen bestaat en natuurlijk geen gewelddadig speelgoed.

De kinderen krijgen vanaf groep 1 Engels.

Hiervoor gebruiken we de methode Take it Easy. Deze methode wordt digitaal (dus op het digibord) aangeboden. De lessen bestaan uit korte verhaaltjes, liedjes tel-/taalspelletjes rond een bepaald thema.

Hebt u vragen kom dan gerust even langs of maak een afspraak.

Juf Marian en juf Thija.