Groep 1/2b

Hallo allemaal,

In groep 1/2b zitten 25 kinderen, hiervan zitten er 16 in groep 1 en 9 in groep 2.  Op maandag en dinsdag is juf Marieke er, op woensdag, donderdag en vrijdag juf Marjan.  Dinsdagmiddag is alleen groep 2 op school bij juf Marieke.

In de klas

Maandag, woensdag en vrijdagmorgen beginnen we in de kring. We praten en zingen dan over de dagen van de week. We doen dit door middel van kleuren, elke dag heeft een andere kleur. De dagen hangen in kaartvorm voor in de klas. Zo is maandag de rode dag, dinsdag de gele, woensdag de blauwe, donderdag de oranje en vrijdag de groene dag. De zaterdag is de zwarte en de zondag de witte dag. Verder bespreken we aan de hand van de dagritme kaarten wat we vandaag allemaal gaan doen. Elke week of 2 weken vertellen we een nieuw Bijbelverhaal, we maken hiervoor gebruik van de Kijkbijbel. Iedere morgen beginnen we de dag met een gebed en zingen we een aantal Bijbelse liedjes.

Dinsdag en dondermorgen beginnen we bij onze tafels met een spel of puzzel, een aantal kinderen mogen, om de beurt, bij de computer werken.

We gebruiken de methode 'Kleuterplein'. Een aantal weken werken we over een thema en doen daar allerlei activiteiten bij zoals: rekenspelletjes, taalspelletjes, knutselwerkjes, gymnastiek, muziek en sociale activiteiten.

In de klas hebben we een bouwhoek, leeshoek, huishoek, 3 computers, verfbord, techniekkast, puzzel- en spelletjeskasten en tafels om aan te werken. Op de gang hebben we nog een krijtbord, leeshoek en het taalleesplein voor groep 2.

Bij het spelen en werken in de klas maken gebruik van een takentoren. De kinderen kunnen zelf bepalen d.m.v. deze toren waar ze aan willen deelnemen door hun eigen dop (magneetje voorzien van hun foto) bij een activiteit te plaatsen.

Bij de ingang van het lokaal kunt u lezen waar we over werken, zingen of vertellen of welke bijzonderheden die week plaatsvinden.

We hebben erg veel plezier met elkaar en gaan er weer een mooi schooljaar van maken!

Juf Marieke en juf Marjan